Facebook Pixel

Японія надасть Україні $1 млрд допомоги на відновлення

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що Японія надасть Україні $1 млрд фінансування на гуманітарну допомогу та відновлення.

Про це Кісіда повідомив під час відеоконференції саміту G7 за підтримки Японії 6 грудня. В зустрічі також взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

Японський прем’єр наголосив, що незважаючи на загострення ситуації на Близькому Сході, G7 не змінила свою об’єднану позицію щодо вторгнення росії в Україну. Кісіда ще раз нагадав про підтримку України та розширення санкцій проти рф.

Японія вирішила надати додаткову підтримку в розмірі $1 млрд, включаючи гуманітарну допомогу, допомогу на відновлення та реконструкцію.

Весь обсяг фінансування для України від Японії сягає $4,5 млрд, включаючи гарантування кредиту від Світового банку.

Підтримка відновлення та реконструкції України важлива в середньо- та довгостроковій перспективі, підкреслив Фуміо Кісіда.

У лютому 2024 року Японія із залученням приватного сектору розпочне японсько-український проєкт реконструкції.

Окрім додаткових санкцій проти російських осіб і організацій, до кінця 2023 року Японія планує накласти розширені санкції на організації третіх країн, які підозрюються в причетності до обходу санкцій. Кісіда нагадав, що заборона на прямий імпорт російських алмазів буде запроваджена з січня 2024 року, з поступовим введенням жорстких правил непрямого імпорту.

У серпні 2023 року Кісіда наголошував на $7 млрд підтримки від Японії.

https://thepage.ua/ua/news/yaponski-kompaniyi-ne-pospishayut-pokidati-rosiyu

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉