Facebook Pixel

Японія готова підтримати гуманітарне розмінування в Україні — посол Японії в Україні

Японія готова увійти до наглядової ради Центру гуманітарного розмінування та розглянути можливість делегувати до неї свого представника. Про це йшлося під час зустрічі міністерки економіки України Юлії Свириденко з послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі.

В Україні створено Центр гуманітарного розмінування, який координуватиме всіх учасників цього процесу, залучати фінансування та визначати пріоритети розмінування тих чи інших територій.

Quote«Задля того, щоб цей процес був максимально прозорим, ми плануємо створити Наглядову раду, куди увійшли б представники країн «Великої сімки» (G7) та інших зацікавлених міжнародних організацій. Ми зацікавлені, щоб туди увійшли представники країн, які мають досвід роботи на цьому ринку», — заявила Юлія Свириденко.

В свою чергу посол Японії в Україні підтримав такі урядові ініціативи й заявив про готовність надання допомоги в процесі гуманітарного розмінування.

Quote«Японія розуміє, що гуманітарне розмінування в Україні – це дуже довгостроковий проєкт. Майже 29% української землі може бути заміновано. Японія має досвід роботи з гуманітарного розмінування протягом тривалого часу з третіми країнами, зокрема з Камбоджею. Ми можемо допомогти Україні як із підготовкою фахівців, так і наданням необхідного обладнання. Ми готові працювати з урядом України багато років, тому будьте впевнені в щирій підтримці Японії», — запевнив Мацуда Кунінорі.

За словами пана Кунінорі, його країна підтримує ідею створення Центру з гуманітарного розмінування в Україні. Японія не тільки готова доправити свого представника, а й допоможе залучити кандидатів до Наглядової ради Центру та координувати роботу з гуманітарного розмінування з іншими країнами.

Quote«Ми готові надавати свою фінансову й технічну допомогу. Ми готові поділитися своїм досвідом. Як представник держави, що нині головує в G7, я сприймаю це дуже серйозно й вітаю те, що робить Україна, і зобов’язуюся мобілізувати постійну міжнародну підтримку в цій сфері», — заявив Мацуда Кунінорі.

Під час зустрічі сторони також підняли питання початку переговорів України про приєднання до Транстихоокеанського партнерства цього року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉