Facebook Pixel

Які проблемні напрямки на українських кордонах: у чергах стоять понад 5 тис. вантажівок


На ранок 12 грудня 2023 року заблоковані три пункти пропуску на кордоні з Польщею та один – на в’їзд до Словаччини. У чергах на кордоні стоять понад 5 тис. вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко в коментарі «Українській правді».

Quote«На кордоні з Польщею заблоковані три напрямки: «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець – Корчова» і «Шегині – Медика». На них у черзі в бік України – 2600 вантажівок. Найбільше – навпроти пункту пропуску «Шегині». Залишається приблизно та кількість вантажівок, які і до цього перетинали ці ПП, інтенсивності не відзначаємо», – коментує речник ДПСУ.

На ПП «Ягодин – Дорогуськ», де вчора після 14 години був розблокований рух, на ранок, за інформацією від польських прикордонників, у черзі знов стоять близько 700 вантажівок. Учора була 1000. Усього кордон на цьому напрямку перетнуло 420 вантажівок, 300 з яких – у бік України.

ПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке» на кордоні зі Словаччиною також заблокований. Демченко нагадав, що обмежений тільки рух вантажівок, які їдуть з України, а рух вантажівок до України вільний.

У бік України, за інформацією від словацьких прикордонників, перебуває майже 600 вантажівок.

Загалом у єЧерзі зареєстровано понад 1200 вантажівок на виїзд до Словаччини.

Quote«Інтенсивність руху у пункті пропуску «Чоп-Захонь» з Угорщиною залишається. На ранок 12 грудня 500 вантажівок у черзі очікують перетину кордону», – зазначив речник ДПСУ.

Також, за словами Демченка, збільшується вантажопотік і на кордоні з Румунією, де не було раніше черг. Так, у пункті пропуску «Порубне-Сірет» на ранок 12 грудня 800 вантажівок очікують на в’їзд в Україну.

На ранок 12 грудня на ПП «Нижанковичі» на кордоні з Польщею в електронній черзі було зареєстровано 1919 вантажівок. До блокування кордонів черга на пропускному пункті не перевищувала одного-двох десятків вантажних автомобілів.

Подякувати 🎉