Facebook Pixel

Кабмін спростив умови виїзду дітей з України: як вивезти дитину на відпочинок

Кабінет міністрів вирішив спростити організацію оздоровлення дітей за кордоном та забезпечити організований виїзд дітей на відпочинок у короткі строки.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зокрема, уряд (постановою № 661 від 10 червня) вніс зміни до двох попередніх постанов.

Зміни стосуються постанов від 27 січня 1995 року № 57 «Про затвердження Правил перетину державного кордону громадянами України» та від 10 листопада 2021 року № 1167 «Про затвердження Порядку організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок».

Як вивезти дитину за кордон у 2022 році

Під час дії воєнного стану групи дітей зможуть виїжджати за кордон на відпочинок тільки за наявності згоди Нацсоцслужби. Окрім того, під час подання документів до уповноваженого органу більше не потрібно здійснювати їхнє нотаріальне засвідчення.

Які документи потрібні для вивезення дитини за кордон

Під час виїзду з України групи дітей прикордонний контроль здійснюється з наданням таких документів:

  • згоди Нацсоцслужби на виїзд групи дітей;
  • списків групи дітей, які виїжджають за кордон на оздоровлення та відпочинок, і осіб, що супроводжують групу дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок, за відповідною формою;
  • паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитини або свідоцтва про народження дитини;
  • погодження службою в справах дітей згоди законних представників кожної дитини на її виїзд за кордон на оздоровлення та відпочинок відповідно до переліку категорій дітей, визначених Правилами перетину державного кордону громадянами України;
  • заяви батьків на виїзд дитини за кордон, засвідченої службою в справах дітей (може здійснюватися без нотаріально засвідченої згоди другого з батьків за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитини або свідоцтва про народження дитини).

Ці зміни внесено задля організованого виїзду дітей на відпочинок, а також щоб зробити цей процес контрольованим та безпечним і мати гарантії повернення дітей в Україну.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉