Facebook Pixel

Голлівудський батальйон. Ілон Маск, Стінг, Ді Капріо, Мадонна: як світові знаменитості утримують інформаційний фронт України

Голлівудські актори, режисери та музиканти з першого дня вторгнення Росії стали на захист України і досі продовжують утримувати інформаційний фронт, щоб тема масованих обстрілів мирних жителів не зійшла з телеекранів.

Щожня на телеекранах світу тільки посилюється інформаційний тиск на російську еліту з вимогою про припинення війни.

Навіть Верховна Рада минулого тижня висловила офіційну подяку світовим селебрітіз за солідарність та підтримку в боротьбі проти російської агресії: Ілону Маску, Річарду Бренсону, Герцогу і Герцогині Кембриджським, Девіду та Вікторії Бекхем, Райану Рейнольдсу і Блейк Лайвлі, Мілі Куніс та Ештону Кутчеру, Леонардо Ді Капріо, Анджеліні Джолі, Шону Пену, Бенедикту Камбербетчу, Дженніфер Еністон, Ендрю Гарфілду, Крістен Стюарт, Джиму Керрі, Емілії Кларк, Стівену Кінгу, Джоан Роулінг, Стінгу, Арміну ван Бюрену, Тому Оделлу, Леді Газі, Полу Маккартні, Роберту де Ніро, Мадонні.

The Page зібрало цитати та факти підтримки України з боку світових зірок — саме вони допомагають ламати розгорнуту гібридну кампанію брехні, яку роками транслює російська пропаганда на весь світ.

Holliwood та інформаційний фронт: які зірки підтримують Україну

Британський актор Бенедикт Камбербетч, відомий за роллю Шерлока Голмса у однойменному серіалі, під час отримання премії на 37-му щорічному Міжнародному кінофестивалі у Санта-Барбар із гордістю підняв український прапор, який отримав у подарунок від свого шанувальника на Алеї слави у Голлівуді.

Актор засудив рішення Путіна почати повномасштабне вторгнення до сусідньої країни.

Quote«Я не можу промовчати сьогодні, у цей надзвичайно чарівний момент мого життя, не визнаючи очевидність того, що відбувається в Україні. Я не можу не продемонструвати підтримку народу України, а також народу Росії, який протистоїть клептократії та ідіотизму», — заявив Камбербетч у своїй промові.


Бенедикт Камбербетч з українським прапором на сцені Santa Barbara International Film Festival. Фото: Reuters

Бенедикт Камбербетч з українським прапором на сцені Santa Barbara International Film Festival. Фото: Reuters

Актор закликав тиснути на Росію — її політиків, банківську сфера та промословість. Окрім того, підтримав британську урядову ініціативу «Оселі для України», яка дозволить простим людям, благодійних організацій, бізнесу прихистити біженців з України, навіть якщо у них немає сімейних зв'язків з британцями. Більше того, він запропонував і своє житло для українців.

Американський актор Шон Пенн, який у перші дні вторгнення прибув до Києва, щоб зафільмувати безчинства з боку Росії, закликав США закрити небо над Україною та забезпечити безпольотну зону. У своєму твіттері Пенн написав, що американський уряд і політики виняткові в мистецтві обережності, але Україні справді потрібна підтримка.

Quote«Чи залякування, масові вбивства та ядерний шантаж коли-небудь були прийнятними?» — запитав актор.

Пенн наголосив, що потрібно негайно зробити над Україною безпольотну зону і надати додаткові повітряні судна. Він також розповів у твітері про те, як був змушений тікати від війни разом із тисячами українських біженців. І запостив про це промовисте фото.

Шон Пенн приїхав до Києва, щоб зафіксувати події в Україні після початку вторгнення РФ. Натомість йому довелось втікати від війни через кордон з Польщею разом з українськими біженцями. Фото: twitter Пенна

Шон Пенн приїхав до Києва, щоб зафіксувати події в Україні після початку вторгнення РФ. Натомість йому довелось втікати від війни через кордон з Польщею разом з українськими біженцями. Фото: twitter Пенна

Quote«Я та двоє моїх колег пройшли кілька миль до кордону з Польщею, кинувши машину на узбіччі дороги. Майже всі автом на цьому фото перевозять лише жінок та дітей, більшість з них – без будь-яких ознак багажу, і машина є їхньою єдиною цінністю», – написав Пенн.

Відомий англійський ексфутболіст Девід Бекхем, який з першого дня війни підтримує українців, надав на один день свою сторінку в Instagram з 71,4 млн підписників українському лікарю, щоб показати через неї роботу перинатального центру в Харкові, який все ще обстрілюють російські військові.

Quote«Перейдіть до моїх сторіз, щоб дізнатися більше про дивовижну роботу, яку Ірина і такі ж медпрацівники, як вона, роблять, щоб рятувати життя в Україні. Будь ласка, пожертвуйте стільки, скільки зможете на підтримку ЮНІСЕФ і таких людей, як Ірина», — написав Бекхем.

Бізнесмен та винахідник Ілон Маск з перших днів війни підтримував Україну. Американець надав українському уряду доступ до своєї системи супутникового інтернету Starlink, що викликало обурення в РФ. Згодом у Twitter він викликав путіна на поєдинок — битися за Україну.

Всесвітньовідома поп-діва Мадонна у своїх пабліках постійно публікує фото бомбардувань і руйнувань в Україні. Співачка закликала весь світ допомогти українському народу та зупинити тиранію Путіна.

Акторка та співачка Барбра Стрейзанд заявила, що путінська пропаганда про «денацифікацію» – найбільша брехня століття.

Quote«Мої дідусь із бабусею по батьківській лінії емігрували з України, і моє серце болить за відважних людей, які борються з російським вторгненням. Путінська пропаганда про «денацифікацію» – мабуть, найбільша брехня століття», - написала Барбра.

Ще одна акторка Хайден Панеттьєрі, яку теж пов'язують родинні зв'язки з Україною, оголосила кампанію фінансової допомоги. Дії Кремля щодо України вона назвала абсолютною ганьбою.

Quote«Те, що робить Путін,- це абсолютна ганьба! Цей жахливий момент в історії посилає жаский сигнал – сигнал про те, що в наші дні, в 2022 році, можна порушувати права вільних людей і дозволяти автократам на зразок Путіна брати все, що їм заманеться. Я молюся за свою сім'ю та друзів там і за всіх, хто бореться».

Американський актор Леонардо Ді Капріо у своєму Instagram постить фотографії українських біженців від війни і закликав допомагати людям, що постраждали від розв’язаної Росією війни.

Quote«Жертви війни в Україні втратили все: від своїх близьких до основних засобів для виживання», — написав Ді Капріо і поширив контакти організацій, куди можна перерахувати кошти на допомогу.

Низка ЗМІ повідомила, що популярний Ді Капріо пожертвував рекордних 10 млн доларів Україні, яка є батьківщиною його бабусі. Вона народилася в Одесі під ім'ям Олена Степанівна Смирнова, але у 1917 році разом із батьками емігрувала до Німеччини. Згодом виявилося, що ця сума менша, але його пожертви гуманітарним групам — CARE, IRC, UNHCR и Save the Children — уєже всі направлені в Україну.

Голівудська актриса з українським корінням Міла Йовович також засудила вторгнення в Україну.

Quote«У мене розбите серце. Я приголомшена, намагаюсь осмислити події на моїй батьківщині в Україні. Мою країну та народ бомбять. Друзі та сім'я ховаються. Моя кров і моє коріння походять як з Росії, так і з України на частини, спостерігаючи за жахом, що розгортається, руйнуванням країни, переміщенням сімей, навколо яких все життя лежить в обвуглених уламках», — написала Йовович.

Американська співачка Шер, яка постійно висловлює свою підтримку Україні та засуджує розв'язану росією війну, врешті-решт, також вирішила, як і Камбербетч, поселити в себе українських біженців.

Quote"Путін — маленький чоловічок, який боїться кожного звуку. Його метод утримувати владу — це страх знищення. У путіна є "єдина зброя"... (зірка використала емодзі — молоток), і кожна людина/країна, яку він не може підкорити, стає "цвяхом", — зазначила виконавиця.
Quote«Популярність Путіна в Росії висока, його пропагандистська машина — божевільна. Багато хто з нас починає бачити сценарій Гітлера в Польші в 1939-му», — написала Шер.

Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер також звернувся до росіян. Він заявив, що війну розпочала не Україна, а «ті, хто в кремлі». Актор також нагадав, що 141 держава ООН проголосувала за визнання росії агресором і закликала негайно вивести російські війська. Шварценеггер також заявив, що російська влада не розповідає своїм громадянам правду про війну і про тисячі загиблих російських солдатів. Він закликав путіна зупинити війну, а росіян — поширювати його звернення.

Quote«Я знаю, що ваш уряд вам каже, що це війна для денацифікації України. Денацифікація України? Це неправда. Україна — країна із президентом єврейського походження», — заявив актор.

Стівен Кінг відмовився співпрацювати з російськими видавництвами. У його твітері часто — чи не кожен другий пост — звучить підтримка України та зневага до агресора Путіна. В останньому дописі письменник наголосив: щоб зупинити Росію, необхідно зруйнувати стіну дезінформації. Він навіть створив у соцмережах спеціальний хештег #ПутінБреше, щоб руйнувати брехню, яку поширює пропаганда РФ.

Quote«Україна зараз. Україна назавжди», — написав новий твіт письменник.

На думку Кінга, до мешканців Росії ще можна «достукатися». Бо це війна Путіна, а не росіян.

Стівен Кінг створив у соцмережах спеціальний хештег #ПутінБреше, щоб зруйнувати дезінформацію, що розповсюджується Росією. Фото: соцмережі

Стівен Кінг створив у соцмережах спеціальний хештег #ПутінБреше, щоб зруйнувати дезінформацію, що розповсюджується Росією. Фото: соцмережі


Американська актриса українського походження Міла Куніс, яка народилась у Чернівцях у 1983 році, разом зі своїм чоловіком актором Ештоном Кутчером зібрали понад $35 млн на гуманітарну допомогу Україні за допомогою платформи GoFundMe.

Світова легенда, сімнадцятиразовий лауреат премії «Греммі», британський музикант та філантроп Стінг надіслав до України щедру фінансову допомогу, вона прийшла на адресу благодійної організації, яка працює в партнерстві зі ЗСУ та іншими організаціями.

Quote«У світлі кривавого та жахливо хибного рішення однієї людини вторгнутися до мирного, незагрожуючому сусіда, пісня Stop the war знову є закликом до нашого спільного людства. Для хоробрих українців, які борються проти цієї жорстокої тиранії, а також багатьох росіян, які протестують проти цього обурення, незважаючи на загрозу арешту та ув’язнення – Ми, всі ми любимо своїх дітей. Зупинити війну», — написав Стінг.

Соліст легендарного рок-гурту U2 написав вірш про Зеленського і згадав у ньому Путіна, назвавши його психом.

Quote«Вони борються для нас за свободу від цього психа людського роду. Скорботна Ірландія – тепер Україна. А ім'я святого Патріка тепер – Зеленський», — процитувала слова Боно представниця Конгресу США Ненсі Пелосі у День святого Патріка.

5 березня на офіційній сторінці колективу в Instаgram з'явився допис з українським прапором, словами від музикантів та посланням Тараса Григоровича Шевченко.

Quote«Український народ вчить решту світу тому, як виглядає свобода, як вона відчувається і, найголовніше, як вона діє. Хуліган у сусідньому кварталі не переможе. Моє дружнє послання Тараса Шевченка: «Мертвим, живим і ненародженим, моїм землякам, які живуть в Україні та за її межами», – йдеться в дописі.

Американська співачка Леді Гага написала, що молиться за Україну. Також вона сподівається, що війна негайно закінчиться.

QuoteЯ хочу сьогодні разом зі своїми колегами тішити людей. Втім, існує багато причин, через які ми не можемо усміхатися. Я молюся за Україну і надсилаю усмішку усім вашим серцям. Молюся, щоб негайно все закінчилося», — написала Леді Гага.

Американський актор Майкл Дуглас прийшов на премію з хустинкою синьо-жовтого кольору. Також він зазначив, що пишається силою духу українців.

Quote«Якщо колись був час, щоб ми оцінили, що таке справжня демократія... Я так пишаюся тим, що зробили ці люди в цій країні», — сказав актор.


Знаменитий британський рок-гурт Deep Purple також підтримав Україну. Музиканти засудили Путіна та його військових, що чинять звірства в Україні.

Також Deep Purple як улюблений гурт глави Радбезу РФ Дмитра Мєдвєдєва вирішили повернути йому автограф, отриманий музикантами у 2011 році. Тоді Медведєв, ще будучи президентом, запросив Deep Purple, які виступали у Москві, на вечерю до своєї резиденції у Гірках.

Quote«Я щойно написав Дмитру Медведєву, колишньому президентові, а нині голові Ради безпеки Росії, повертаючи автограф, який він дав мені на вечері для Deep Purple у Палаці Горького у березні 2011 року, на знак протесту проти його різних постів із заявами про вторгнення», — розповів клавішник гурту Дон Ейрі.


Deep Purple, улюблений гурт голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва, повернув йому автограф, отриманий у 2011 році. Фото: twitter Deep Purple

Deep Purple, улюблений гурт голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва, повернув йому автограф, отриманий у 2011 році. Фото: twitter Deep Purple


Кінорежисер Девід Лінч («Твін Пікс», «Дюна», «Малголланд Драйв») також звернувся до Путіна на своєму YouTube-каналі. Лінч нагадав очільнику Кремля, що є закон природи, жорсткий та швидкий, від якого неможливо втекти.

Quote«Цей закон: що посієш, те й пожнеш. Прямо зараз, містер Путін, ви сієте смерть і руйнування. І винні в цьому саме ви. Українці не атакували вашу країну. Це ви її зараз атакуєте. І вся ця смерть та руйнація повернеться до вас. Моя вам порада: рятуйтесь. Врятуйте українців, врятуйте світ. Помиріться із сусідами.... Зупиніть атаку», – сказав Лінч.


Група Pink Floyd заборонила слухати свою музику в Росії та Білорусі. Музиканти повідомили на своєму акаунті у Twitter, що засуджують вороже вторгнення РФ .

Quote«Щоб разом зі світом засудити вторгнення Росії в Україну, композиції Pink Floyd від 1987 року та всі сольні записи Девіда Гілмора від сьогодні видаляються зі всіх музичних платформ в Росії та Білорусі», — йдеться в повідомленні колективу.

Меган Маркл і принц Гаррі захистились за Україну, звернувшись до світових лідерів з вимогою зупинити війну.

Quote«Принц Гаррі та Меган, герцог та герцогиня Сассекські і всі ми в Archewell разом з народом України виступаємо проти цього порушення міжнародного та гуманітарного права та закликаємо світову спільноту та її лідерів зробити те саме», – йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті фонду Меган і Гаррі.
Подякувати 🎉