Facebook Pixel

Ексзаступника міністра оборони Шаповалова заарештували — ЗМІ

Ексзаступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова заарештували на два місяця з альтернативою застави в сумі 402,6 млн грн. Про це з посиланням на джерела в правоохоронних органах пише УП.

Quote«За клопотанням ДБР 2 лютого Печерський районний суд Києва обрав Шаповалову запобіжний захід», — йдеться в повідомленні.

Контекст. 1 лютого 2023 року The Page писало про те, що В’ячеславу Шаповалову оголосили про підозру в розтраті понад 1 млрд грн, призначених на закупівлю засобів індивідуального захисту для ЗСУ.

В’ячеслав Шаповалов відповідав за тилове забезпечення ЗСУ. За офіційною версією, він звільнився в січні цього року, «щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних із закупівлею послуг харчування». Міноборони назвало всі звинувачення «необґрунтованими та безпідставними».

Учорашній день був сповнений багатьома гучними справами: Кабмін звільнив усю верхівку Митної служби, СБУ обшукала будинок Коломойського та ще низки людей. Також СБУ затримала співробітника «Укроборонпрому», який працював на розвідку росії.

А 2 лютого 2023 року ДБР і СБУ затримали підприємців, що продавали ЗСУ яйця по 17 грн, і завдали збитків державі на 4,6 млн грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉