Facebook Pixel

Росія отримала від Ірану 250 нових дронів — Зеленський

Росія отримала 250 іранських дронів-камікадзе Shahed у новій партії. Про це повідомив президент Володимир Зеленський, пише Радіо Свобода.

Quote«Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 «Шахеди». Я говорю і кількість, і назву, і цілком конкретно. Це «Шахеди» з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. 250 одиниць – стільки «Шахедів» зараз отримано державою-терористом», – сказав він під час звернення до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF).

Він додав, що тільки один нещодавній масований удар по Україні зачепив понад 20 мільйонів людей. Унаслідок цього міста-мільйонники та більшість українських регіонів залишилися абсолютно без електрики. Загалом станом на вечір 16 грудня від енергопостачання було відключено 22 млн 408 тис. українців. Понад десяти мільйонам людей було перервано постачання води й тепла.

Контекст. У ніч на 19 грудня російське окупаційне військо вкотре атакувало Київ і Київську область баражуючими боєприпасами типу Shahed. У повітряному просторі Києва було зафіксовано понад 20 ворожих БпЛА. Сили ППО знищили приблизно 15. Однак є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉