Facebook Pixel

Віталік Бутерін: Крипта більше не іграшка, вона близька до того, щоб стати мейнстрімом

Співзасновник мережі Ethereum Віталік Бутерін допустив, що біткоїн може поступитися першістю його дітищу і другій за капіталізацією однойменній криптовалюті.

В інтерв'ю CNN Бутерін зазначив, що головна криптовалюта потребує вдосконалення технологічної бази для поліпшення енергоефективності.

Розробник нагадав про швидкий перехід Ethereum на консенсус Proof-of-Stake (PoS), який знизить споживання електроенергії. Бутерін також «дуже впевнений», що комісії за транзакції в мережі Ethereum впадуть із переходом на PoS.

Що стосується нинішнього спаду на ринку криптовалют, то це не перша подібна корекція, а учасники ринку пережили щонайменше три подібних випадки. На його думку, регулювання завжди викликає занепокоєння на ринку. Так Бутерін прокоментував останній наступ на майнінгові компанії в Китаї.

Коментуючи активність Ілона Маска, співзасновник Ethereum сказав, що ринок дійсно зазнає маніпуляцій. Однак, на його думку, у Маска немає недоброзичливих намірів. До того ж, Бутерін упевнений, що ринок «виробить імунітет» до таких подій.

«Крипта більше не іграшка, вона близька до того, щоб стати мейнстрімом», — підкреслив він.

Подякувати 🎉