Facebook Pixel

В Україні штрафуватимуть за серйозне порушення: про що варто знати жінкам

Деякі українки до першого дня жовтня мають стати на військовий облік. Це стосується жінок з медичною чи фармацевтичною освітою. За порушення даної вимоги загрожує штраф.

Про це розповіла юристка Галина Токмач.

За її словами, жінкам загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Водночас роботодавці мають сповістити ТЦК та СП про своїх робітниць з відповідною освітою.

Якщо громадянки не відвідають військкомат без поважних причин, тоді їм загрожуватиме адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку. За це українок мають право покарати штрафом, розмір якого коливається від 850 до 1700 грн.

Водночас за ухилення від військового обліку жінки можуть понести й кримінальну відповідальність за статтею 337 КК України (ухилення від військового обліку після попередження, зробленого відповідним керівником ТЦК та СП). Це порушення карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року).

При цьому юристка нагадала, що після взяття на облік жінок не обов'язково відправлятимуть на фронт.

Quote«Тим більше не варто забувати про військово-лікарські комісії (можливо, ви взагалі за станом здоров’я непридатні до військової служби)», – зауважила Токмач.
Подякувати 🎉