Facebook Pixel

Офіційно та остаточно. Міноборони на рік перенесло військовий облік жінок в Україні

Обов'язкова постановка на військовий облік жінок певних спеціальностей відкладається на рік – з 1 жовтня 2022 року на 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ 6 вересня підписав міністр оборони України Олексій Резніков, повідомила його заступниця Ганна Маляр.

Через те виїзд жінок за кордон із початку наступного місяця жодним чином не зміниться.

Quote«Ми в межах своїх повноважень можемо лише переносити строки. Тож ще на рік — до 1 жовтня 2023 року — їх перенесено, а за цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є винятково добровільним», — пояснила вона.

Після внесення змін до законодавства, за словами Маляр, строки військового обліку Міноборони більше не переноситиме — у цьому не буде потреби. Вона вчергове наголосила, що на сьогодні Збройні сили України не потребують збільшення кількості жінок на військовому обліку.

Quote«Зараз у парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовується проєкт Закону «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»… Робота в комітеті Верховної Ради активно продовжується. Тому ніякої паніки та зради», — підсумувала вона.

Контекст. 31 серпня Маляр повідомила, що Міноборони передало до Верховної Ради пропозиції змін до законодавства щодо добровільної постановки жінок відповідних спеціальностей на облік.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉