Facebook Pixel

Верховна Рада нарешті дозволила журналістам повернутися в парламент. Але не всім

8 травня 2024 року голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук дозволив роботу журналістів у ВР під час дії воєнного стану. Відтепер журналісти знову зможуть висвітлювати діяльність ВР безпосередньо у парламенті, проте з обмеженнями. Про це повідомили у Верховній Раді.

Quote«Попри обмеження під час дії воєнного стану, вкрай важливо, щоб журналісти могли висвітлювати діяльність єдиного законодавчого органу», – сказав Стефанчук.

Як обмежили роботу журналістів у Верховній Раді під час війни

За розпорядженням «Про акредитацію медіа при ВР дев’ятого скликання на період дії воєнного стану в Україні», журналісти можуть працювати безпосередньо у будівлі парламенту, проте з такими обмеженнями:

  • Кількість журналістів у пресцентрі не може перевищувати 30 людей, оскільки у разі оголошення повітряної тривоги місце в укритті ВР обмежене.
  • Журналістів не пускатимуть до зали засідань і саме засідання вони показувати не зможуть. Представники медіа зможуть працювати лише в кулуарах.
  • Журналістам дозволили бути лише на 3-му поверсі Верховної Ради.
Quote«Все ж таки журналістам дозволили бути тільки на 3-му поверсі в приміщенні! Їм не дозволяють нікуди ходити, просто можуть дивитись мою трансляцію чи ставити питання депутатам, якщо вони раптом до них завітають», – написав народний депутат Олексій Гончаренко.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉