Facebook Pixel

До Верховної Ради повернуть журналістів

До верховної Ради повернуть журналістів

До верховної Ради повернуть журналістів

Медійники знову отримають доступ до кулуарів Верховної Ради для висвітлення роботи парламенту під час пленарних засідань у такому ж режимі, як і під час пандемії COVID-19. Про це повідомив керівник Апарату Верховної Ради В’ячеслав Штучний, передає «Укрінформ».

Quote«Ми повертаємося до тієї практики, яка була під час пандемії ковіду. Під час засідання Верховної Ради у будівлі зможуть перебувати 20-30 представників ЗМІ. Журналісти вже подали заяви на акредитацію. Ми готові до проведення додаткової акредитації. Після Великодня зберемо журналістів для інструктажу під час перебування у парламенті», – сказав під час круглого столу на тему: «Про доступ журналістів до кулуарів Верховної Ради та відновлення онлайн-трансляцій засідань парламенту» Штучний.

Спікер Руслан Стефанчук нагадав, що парламент – це єдиний в країні законодавчий орган, який працює в умовах воєнного стану, тож може вважатися ворогом одним із центрів прийняття рішень.

Quote«Маємо ризики, які щомісяця підтверджуються відповідними листами від спецслужб», – зазначив Стефанчук.

За словами представниці Управління державної охорони Валентини Савіцької, необхідно буде належним чином верифікувати допущених до будівлі парламенту представників ЗМІ.

Quote«Раніше акредитацію у Верховній Раді мали понад 4 тисячі журналістів», – додала вона.
Quote«Нам потрібно сформувати пул журналістів, які ставлять до себе високі репутаційні вимоги», – зауважив Стефанчук.

Раніше голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявляв, що у суспільстві є великий запит на повернення журналістів і немає переконливої аргументації, чому це неможливо зробити.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉