Facebook Pixel

СБУ вилучила носії із записами з камер, на які приховано знімали співробітників Bihus.Info

Співробітники Служби Безпеки України здійснили обшук у заміському комплексі, де приховано знімали журналістів Bihus.Info, і вилучили носії із записами з камер відеоспостереження.

Про це повідомили журналісти команди з місця подій.

Обшук відбувся у рамках відкритого кримінального провадження за статтею 359 Кримінального кодексу України за фактом публікації прихованої зйомки та телефонного прослуховування членів команди Bihus.Info.

Quote«На момент приїзду журналістів слідчі дії з жорсткими дисками вже були завершені. А представник СБУ відмовився надати копії вилучених жорстких дисків, оскільки «вони вже були запаковані». Він порадив журналістам звернутися з цим проханням завтра», – повідомили журналісти.

Що цьому передувало?

16 січня на платформі Youtube зʼявилося відео, на якому співробітники Bihus.Info під час новорічного корпоративу начебто вживали наркотики. Засновник проєкту Bihus.Info.

Також поширили відео з записаними телефонними розмовами та матеріалами з прихованих камер за участю членів команди Bihus.Info. За словами співробітників, які є на відео, воно було змонтоване із записів, різниця між якими – декілька місяців.

Денис Бігус повідомив у зверненні, що команду прослуховували майже рік. А на території комплексу, де проходив передноворічний виїзд Bihus.Info, невідомі встановили камери в номерах співробітників також з метою стеження.

Напередодні з вимогою перевірити факти стеження за журналістами до СБУ звернувся голова Комітету ВР з питань свободи слова нардеп Ярослав Юрчишин.

Раніше The Page повідомляв, що Служба безпеки України (СБУ) оголосила про початок розслідування за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки представників журналістського проєкту Bihus.Info. Про це в середу, 17 січня, повідомили у пресцентрі відомства.

Подякувати 🎉