Facebook Pixel

Велика Британія виділить Україні 240 млн фунтів стерлінгів допомоги

Велика Британія надасть Україні ще 240 мільйонів фунтів стерлінгів ($305 млн) на гуманітарні програми, відновлення та реформи. Про це прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив під час конференції Ukraine Recovery 2023 у Лондоні 21 червня.

Що увійшло до нового пакета допомоги від Британії

  • 127 млн фунтів ($161,5 млн) гуманітарної допомоги Україні, зокрема регіонам, що постраждали від повені після руйнування дамби Каховської ГЕС.
  • 62 млн фунтів ($79 млн) – на відновлення енергетики України — від аварійних генераторів і сонячних батарей до екологічно чистих енергетичних систем.
  • 16 млн фунтів стерлінгів ($20 млн) від Британії та до 9 млн фунтів ($11,5 млн) із міжнародного фінансування – на зміцнення кіберзахисту України.

Отже, з початку повномасштабного вторгнення росії Британія профінансувала Україну на 640 млн фунтів стерлінгів ($814 млн), констатує Офіс міжнародного розвитку Сполученого Королівства.

Британія підтримує страхування воєнних ризиків

Сунак також оголосив про створення системи страхування від воєнних ризиків. За підтримки Великої сімки страхування ризиків має на меті заохочувати приватних інвесторів до допомоги у відбудові України.

За даними Світового банку та ООН, на відновлення втрат України через російську агресію потрібно $411 млрд, до того ж $14 млрд знадобляться на критичні витрати до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉