Facebook Pixel

ВАКС узяв під варту київського суддю Віктора Глиняного

Вищий антикорупційний суд узяв під варту суддю Київського апеляційного суду Віктора Глиняного за підозрою в хабарі на $35 тис. Альтернатива – застава у 5 млн грн. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Quote«Рішення можуть оскаржити до апеляційної палати ВАКС. Віктора Глиняного разом із ще трьома суддями Київського апеляційного суду (Дзюбіним, Палеником та Сливою), підозрюють у хабарі на $35 тис. за ухвалення судового рішення про зняття арешту з двох літаків», – повідомляє ЦПК.

Якщо Глиняний вирішить внести заставу, він повинен буде дотримуватися низки обов'язків, зокрема утриматись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти, носити електронний браслет та не покидати Київ.

Детективи НАБУ зафіксували, що суддя Глиняний у розмові з Палеником нібито говорив про те, що суддям пропонують $15 тис. за зняття арешту. На що Паленик повідомив, що через Дзюбіна їм пропонують $25 тис. доларів.

Нагадаємо, що раніше ВАКС уже взяв під варту суддів Ігоря Паленика з заставою у 4 млн грн та Юрія Сливу з заставою у 2,5 млн грн. У суддів Глиняного та Сливи під час розслідування виявили земельні ділянки, квартири та інші активи. У Глиняного знайшли $8300.

Подякувати 🎉