Facebook Pixel

Україна зробила епохальний крок для виходу в лідери з розвитку атомної енергетики — Котін

Рада директорів Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС), ухвалила рішення перевести «Енергоатом» з усіма станціями та атомними енергоблоками до паризького центру ВАО АЕС із московського.

«Сьогодні відбулася епохальна подія в українській атомній енергетиці! Всесвітня асоціація ядерних операторів підтримала пропозицію «Енергоатому» про переведення всіх АЕС України до паризького центру ВАО АЕС із московського, де ми перебували з 1989 року», — зазначив т. в.о президента «Енергоатому» Петро Котін.

До паризького центру ВАО АЕС переводяться:

Нагадаємо: українські атомні електростанції входили до московського центру ВАО АЕС із моменту створення цієї організації в 1989 році.

За словами Котіна, ця подія дасть змогу Україні увійти до низки світових лідерів у галузі атомної енергетики за надійністю та безпекою експлуатації енергоблоків.

Котін висловив подяку директору центру ВАО АЕС в Атланті Роберту Гембріллу. З ним неодноразово обговорювалося подвійне членство України в центрах Парижа та Атланти.

Перебування «Енергоатому» одночасно й у центрі Атланти є необхідним, оскільки незабаром компанія розпочне будівництво блоків АР1000 за проєктом Westinghouse.

Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАТ АЕС, WANO), об'єднує всіх операторів АЕС у світі та призначена для обміну досвідом щодо експлуатації АЕС. Отже, члени Асоціації можуть спільно працювати заради досягнення найвищого рівня безпеки та надійності під час експлуатації своїх атомних станцій.

Подякувати 🎉