Facebook Pixel

Україна купуватиме газ спільно із ЄС

Україна в рамках Енергетичної платформи ЄС зможе брати участь у спільній з європейцями закупівлі газу.

Як повідомив віцепрезидент Європейської комісії Марош Шефчович, у Брюсселі відбулася зустріч керівної ради Енергетичної платформи ЄС за участю провідних компаній-постачальників газу та країн-членів ЄС. На ній обговорювались питання підготовки до наступної зими та спільної закупівлі газу на світовому ринку країнами ЄС, а також в інтересах України, Молдови й Сербії.

Quote«Ми працювали над жорстким графіком підготовки до наступної зими та до заповнення газосховищ. Завдяки колективним зусиллям рухаємося чітко за розкладом. На цей час 22 країни-члени ЄС висловили попередню зацікавленість у спільній закупівлі понад 17 мільярдів кубометрів газу у наступні три роки, і я закликаю решту п’ять країн швидко визначитися щодо потрібних їм обсягів газу», — зазначив представник Єврокомісії, не уточнивши, про які країни йдеться.

Шефчович зауважив, що остаточний обсяг газу може становити 23-24 мільярди кубометрів. Процес планування має бути завершений у березні, щоб уже у квітні розпочати переговори з надійними світовими постачальниками.

Подякувати 🎉