Facebook Pixel

Україна відправила Єврокомісії відповіді на опитувальник щодо вступу в ЄС

Україна 18 квітня відправила Європейській комісії відповіді на опитувальник щодо відповідності політичним і економічним критеріям членства у Євросоюзі для отримання статусу кандидата на вступ. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на коментар віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Quote«Документ обсягом 43 сторінки з 374 запитаннями зрештою зріс до 1156 сторінок відповідей — це глибокий аудит держави на відповідність політичним і економічним критеріям членства у ЄС», — сказала Стефанішина.

Вона зазначила, що, як наголошував президент Володимир Зеленський, урядова команда впоралася із цим амбітним завданням за тиждень.

Віцепрем’єрка поінформувала, що опитувальник складається з двох частин, одна з яких містить політичні та економічні критерії, а друга охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права Європейського Союзу.

Quote«Наступний етап — це заповнення другої частини опитувальника, яку ми вже отримали. Йдеться про оцінку відповідності нашого законодавства європейському. Урядова команда докладе всіх зусиль для якнайшвидшого заповнення й цієї частини», — запевнила Стефанішина.

Контекст. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до України 8 квітня передала Зеленському відповідний опитувальник.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉