Facebook Pixel

ЕКУ збільшила імпорт електроенергії до рекордного рівня

ЕКУ збільшила імпорт електроенергії до рекордного рівня

ЕКУ збільшила імпорт електроенергії до рекордного рівня

Державний енерготрейдер «Енергетична компанія України» (ЕКУ) у травні 2024 року досяг рекордного обсягу імпорту електроенергії з початку комерційної діяльності компанії. Імпорт електроенергії збільшився більш ніж на третину порівняно з квітнем і в понад два рази перевищив березневий показник. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Щоб компенсувати дефіцит електроенергії в Україні, ЕКУ розпочала постачання електроенергії з Польщі, яка стала четвертою країною-постачальником разом з Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

У травні ЕКУ також уклала низку контрактів на цільовий імпорт електроенергії для промислових споживачів. Введення графіків відключень у минулому місяці викликало підвищений попит на ці послуги з боку українських підприємств.

Quote«Дефіцит електроенергії змушує бізнес і промисловість шукати інструменти, як зменшити тривалість відключень електроенергії. Цільовий імпорт є оперативним рішенням, яке допомагає підприємствам уникати простоїв у роботі і, як наслідок, збитків. У середньотерміновій перспективі частина наших клієнтів також розглядає можливості для розвитку власної генерації. Ми відпрацьовуємо з ними різні сценарії для якнайшвидшого розгортання таких додаткових потужностей та забезпечення економічної стійкості цих проєктів», – зазначив Віталій Бутенко, генеральний директор ЕКУ.

Варто зазначити, що планові обмеження енергопостачання не поширюються на промислових споживачів, які закуповують імпортовану електроенергію. Однак Кабінет Міністрів постановою № 611 від 30 травня 2024 року переглянув мінімально необхідну частку споживання електроенергії, яка надає право скористатися цією можливістю. Тепер вона має становити не менше 80% у конкретній годині незалежно від пори року.

Протягом травня внаслідок зростаючого дефіциту імпорт електроенергії з Європи в окремі години сягав максимально можливої потужності у 1700 МВт.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉