Facebook Pixel

В енергосистемі дефіцит більшу частину доби – Укренерго

В енергосистемі дефіцит більшу частину доби – Укренерго

В енергосистемі дефіцит більшу частину доби – Укренерго

Більшу частину доби 27 травня у енергосистемі спостерігається дефіцит. Для його подолання залучається імпорт з Європи. Про це повідомляє «Укренерго».

Наразі ліміти на споживання електроенергії діють в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 06:00 до 24:00. При їх перевищенні обленерго можуть застосовувати графіки погодинних відключень. Інформацію про те, коли саме вони можуть бути застосовані у вашому регіоні, можна дізнатися:

  • в кабінеті споживача,
  • на офіційних сайтах обленерго,
  • на сторінках у соцмережах.

Протягом 27 травня запланований імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальний обсяг — 16 258 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 700 МВт.

В «Укренерго» нагадують, що головною причиною застосування заходів обмеження є наслідки російських ракетно-дронових ударів по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня російські агресори п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉