Facebook Pixel

У США вважають, що український літак в Ірані збили російськими ракетами — ЗМІ

Літак «Міжнародних авіаліній України» (МАУ) з 176 людьми на борту помилково збили в Ірані з зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) «Тор-М1» російського виробництва.

Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на розвідку США і Пентагон.

За інформацією CBS News, отриманою від розвідників, супутник зафіксував «спалахи» від двох пусків ракет і ще один вибух.

Водночас, за даними Newsweek, інформацію про ракети, випущені з ЗРК російського виробництва, підтверджують не лише в Пентагоні та високопоставлені військові США, а й представники іракської розвідки.

Президент США Дональд Трамп також заявив, що у нього є свої підозри щодо літака.

«Хтось міг помилитися», — сказав він.

Контекст. Українська комісія з розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані вже повідомляла про те, що збирається шукати уламки ракети, випущеної з російського ЗРК «Тор».

Згідно зі світовими авіаційними правилами, Іран має право керувати розслідуванням, але зазвичай у ньому беруть участь і виробники.

Пасажирський літак Boeing 737 рейсу PS 752 МАУ розбився вранці 8 січня о 04:40 за київським часом.

У МАУ вважають, що причиною аварії не могла бути помилка екіпажу, що літак був повністю справний – його планове технічне обслуговування пройшло 6 січня.

До з'ясування причин катастрофи українським авіакомпаніям заборонили польоти у повітряному просторі Ірану з 0:00 9 січня.

Мінінфраструктури оприлюднило список пасажирів літака МАУ, що зазнав катастрофи в Тегерані.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉