Facebook Pixel

Що робити військовослужбовцям, які мають статус «в розшуку» в Резерв+

Що робити військовослужбовцям, які мають статус «в розшуку» в Резерв+

Що робити військовослужбовцям, які мають статус «в розшуку» в Резерв+

Діючим військовослужбовцям не треба оновлювати дані у застосунку «Резерв+». Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

За її словами, вони не стоять на військовому обліку, тож не можуть порушувати правила обліку.

Quote«Якщо ви все ж завантажили застосунок і побачили статус «в розшуку», це означає, що ТЦК не встиг оцифрувати ваші дані. Ви або ж найближчі члени родини можуть звернутися до територіального центру і надати необхідні документи — паспорт, податковий номер, військовий квиток та довідку про зачислення на військову службу», — зазначила Черногоренко.

Заступниця міністра також дала відповіді на декілька розповсюджених питань.

Чому застосунок Резерв+ недоступний за кордоном?

У деяких країнах застосунок може бути ще недоступним, оскільки маркетам потрібен певний час на обробку змін. Команда активно працює над вирішенням цього питання. У найближчі дні застосунок буде доступним як на Android, так і на iOS, і всі користувачі зможуть оновити дані до 16 липня.

Чи треба невійськовозобов'язаним жінкам завантажувати Резерв+?

Не треба. У МІноборони дуже просять всіх, хто не є військовозобов'язаними, призовниками чи резервістами, не завантажувати застосунок. Адже кількість запитів на авторизацію є рекордною. Це може створити надмірне навантаження на сервери та призвести до збоїв у роботі.

Чому дані в застосунку Резерв+ неправильні та містять помилки?

Застосунок забезпечує прозорість та відкритість щодо даних, які держава зберігає у реєстрі «Оберіг». Помилки можуть виникати через людський фактор, коли інформацію з паперових карток вручну переносять до реєстру. Міноборони рекомендує звернутися до ТЦК, у якому ви стоїте на обліку, щоб виправити ці помилки.

У разі питань щодо роботи сервісу Міноборони рекомендує звертатися до служби підтримки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉