Facebook Pixel

Розробники запустили мережу TON без Дурова та Telegram

Користувачі та розробники блокчейн-мережі Telegram Open Network (TON) запустили блокчейн-платформу Free TON на протоколі оригінального TON.

Free TON Community повідомляє, що Telegram більше не може брати участь у розвитку TON, але розроблений код можна використовувати open source.

Free TON збереже всі переваги TON, оскільки побудована на протоколі TON, створеному Миколою Дуровим — програмістом і братом засновника Telegram Павла Дурова.

Чи буде Free TON інтегровано у месенджер Telegram і коли це станеться — невідомо.

Зараз триває підготовка заміни токенів Gram токенами під назвою TON. Емісія TON передбачається в обсязі 5 млрд штук, з яких 85% безкоштовно отримають партнери та користувачі мережі, 10% — розробники, 5% — валідатори транзакцій користувачів.

Контекст. Наприкінці 2017 року стало відомо про те, що Telegram збирається з початку 2018 року провести монетизацію месенджера. У січні 2018 року Telegram заявив про плани провести ICO. За підсумками двох закритих попередніх раундів розміщення токенів блокчейн-платформи Telegram Open Network месенджер залучив близько $1,7 млрд.

Комісія з цінних паперів і бірж США назвала такі дії мессенджера «незареєстрованою пропозицією цінних паперів», тому у жовтні 2019 року подала позов до Telegram Group Inc. та до її філії Ton Issuer Inc. Регулятор вимагає, щоб суд визнав факт порушення, наклав штрафні санкції та стягнув отримані ними кошти на користь держави.

Після другої відстрочки запуску через юридичні складнощі компанія запропонувала інвесторам або повернути 72% вкладених грошей зараз, або оформити інвестиції як кредит під великий відсоток, який Telegram поверне їм через рік або раніше.

Подальша доля оригінального TON невідома, але його код розміщено зараз у загальному доступі, тому на його основі може бути запущено кілька мереж. Free TON Community, очевидно, будуть не єдиними, хто захоче скористатися можливостями блокчейн-мережі TON.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉