Facebook Pixel

Дуров продасть частку в Telegram, щоб розрахуватися з інвесторами

Якщо команда Павла Дурова не зможе завершити конфлікт з Комісією з цінних паперів США (SEC) щодо розміщення токенів Gram, то засновники Telegram продадуть частини своїх часток у компанії, за рахунок чого відбудеться розрахунок з інвесторами.

Вже стає зрозумілим, що Telegram не зможе вчасно розподілити токени Gram через заборону американського суду. Тому Дуров запропонував інвесторам отримати 72% коштів зараз або 110% до 30 квітня 2021 року, повідомляє ForkLog.

Інвестори, які продовжать підтримувати Telegram, отримають у якості винагороди токени Gram або іншу криптовалюту згідно з початковою угодою з поправкою на можливі регуляторні обмеження до 30 квітня 2021 року. Для цього інвесторам потрібно підписати договір позики з новими умовами.

Про обране рішення кожен вкладник Telegram повинен повідомити компанію до кінця цього тижня електронною поштою.

Контекст. Федеральний суд Південного округу штату Нью-Йорк заборонив передавати цифрові токени Gram інвесторам блокчейн-платформи TON. Суд визнав криптовалюту цінними паперами та став на бік SEC.

Також суд продовжив дію заборони на випуск криптовалюти Gram до 30 квітня, оскільки саме на цей день було перенесено запуск блокчейна TON.

Telegram оскаржує характеристику своїх продуктів як «цінних паперів», тому не подавав жодних заяв про реєстрацію сертифіката, оскільки це не передбачено законом. Telegram також звинувачує Комісію у довільному трактуванні закону.

У січні 2020 року Комісія з цінних паперів і бірж США направила в суд нові документи проти Telegram, згідно з яким компанія продовжувала продавати свої токени Gram вже після закінчення ICO.

Однак група розробників TON Community Foundation вирішила, що можна обійти рішення суду, адже заборону на запуск блокчейн-платформи отримав лише Telegram. Саме тому розробники обговорюють можливі шляхи запуску відкритої мережі TON поза месенджером Telegram.

Кількість користувачів Telegram складає 400 млн осіб. Щодня у месенджері реєструються 1,5 млн акаунтів. Це найбільш популярний застосунок у розділі соціальних медіа в Індії, Туреччині, Індонезії, Росії, Єгипті та Бразилії.

Подякувати 🎉