Facebook Pixel

Світовий банк готовий керувати фондом із замороженими активами рф, які отримає Україна

Світовий банк готовий керувати фондом, який G7 можуть використовувати для залучення допомоги Україні від заморожених активів росії. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на слова голови Світового банку Аджая Банга.

Quote«Якщо G7 вирішать надати нам гроші, чи буду я готовий? Так, я б міг керувати фондом такого типу. Світовий банк має великий досвід управління подібними невійськовими донорськими фондами, зокрема у Афганістані, тому зможе також допомогти Україні», – сказав Банга.

Водночас, за словами Банга, поки до Світового банку не зверталися уряди країн G7 із пропозицією очолити фонд для України. А також банк не обговорює фінансування України з представниками «Великої сімки».

26 травня 2024 року міністри фінансів G7 підтримали ідею США надати Україні кредит на $50 млн під заставу прибутку від заморожених російських активів, який може скласти близько €190 млрд. У червні 2024-го лідери G7 мають представити варіанти, як сформувати кредит.

Нагадаємо, Захід заморозив близько $300 млрд російських активів. Понад $6 млрд знаходяться у США, але більшість активів – у Європі, зокрема у Німеччині і Франції, а найбільше з них – у депозитарії цінних паперів Euroclear у Бельгії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉