Facebook Pixel

МАУ: Суд відкрив справу про банкрутство авіакомпанії Ігоря Коломойського

22 листопада Господарський суд Києва відкрив справу про визнання банкрутом компанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ). Ця справа була ініційована державним «Укрексімбанком».

Про це пише Dnipro.TV.

Cудом визнано грошові вимоги банку. Повідомляється, що рішення має бути опубліковане 23 листопада 2023 року.

Раніше видання писало, що на аукціонах «СЕТАМ» було продано 99% дочірньої компанії «МАУТЕХНІК», 62,43% у хендлінговій компанії «Інтеравіа», торгові марки з назвою та логотипом МАУ і «МАУТЕХНІК», авіакаси в центрі Києва.

На думку експертів і ексменеджерів колишньої найбільшої авіакомпанії України, продані активи — це найцінніше, що залишалося у МАУ. Ці активи розпродаються за ціну, значно нижчу від ринкової вартості. Що, на думку фахівців, могло свідчити про те, що компанію готували до банкрутства.

За даними українського Forbes, МАУ винна щонайменше 800 млн грн за обслуговування літаків аеропорту «Бориспіль» та 1,5 млрд грн за аеронавігаційні послуги — «Украероруху». Загальні фінансові зобов’язання МАУ за підсумками 2022 року сягають 20,5 млрд грн.

Нагадаємо, що 31 жовтня Верховний суд України постановив передати під контроль держави Дніпровський аеропорт. Раніше він належав олігарху Ігорю Коломойському.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉