Facebook Pixel

Швейцарія дозволить експортувати зброю свого виробництва в Україну

Швейцарія почала працювати над реформою законодавства, щоб дозволити іншим країнам експортувати швейцарські боєприпаси в Україну. Це сталося під тиском міжнародної критики закону про обмеження експорту зброї, повідомляє газета NZZ am Sonntag .

Ліберальні, центристські та ультраправі політики працюють над компромісом у верхній палаті парламенту, який дасть змогу «певній групі демократичних держав із власним експортним контролем» передавати швейцарську зброю Україні без консультацій із Берном.

Це перший суттєвий крок Швейцарії щодо пом’якшення обмежувального закону, який відповідає давній традиції швейцарського нейтралітету. Обговорення змін почалося після того, як країна зіткнулася з критикою з боку Німеччини та Іспанії через блокування постачань боєприпасів в Україну.

Компроміс у верхній палаті парламенту може бути досягнутий вже на початку лютого, повідомляє видання. Утім, для першого вантажу знадобиться більше часу, оскільки законопроєкт також розглядатимуть у нижній палаті, де він може бути заблокований лівими партіями.

Нагадаємо: українські військові прибули в Оклахому (США) для участі в навчаннях із використання системи протиракетної оборони Patriot.

Подякувати 🎉