Facebook Pixel

Пентагон розглядає можливість відправлення бойових машин Stryker в Україну

США розглядають можливість відправлення бойових броньованих машин Stryker в Україну в рамках майбутнього пакета допомоги, щоб допомогти Києву протистояти очікуваному весняному наступу Росії. Про це з посиланням на двох людей, знайомих із перебігом обговорення, пише Politico.

Ця новина з'явилася після оголошення адміністрацією Байдена минулого тижня про те, що вона направить в Україну 50 бойових машин Bradley – потужних гусеничних бронемашин, які оснащено автогарматою, кулеметом і ракетами TOW.

Strykers можуть стати частиною наступного траншу військової допомоги. Адміністрація може оголосити про пакет допомоги зі «Страйкерами» або без них наприкінці наступного тижня, найімовірніше, під час наступного засідання Контактної групи з питань оборони України в Німеччині.

Остаточне рішення ще не ухвалено, і адміністрація може вирішити відправити Stryker у майбутньому.

Машини Stryker стали б ще одним посиленням арсеналу Києва та допомогли б задовольнити гостру потребу в бронетехніці, оскільки зростає занепокоєння тим, що росія планує другу мобілізацію для нового великого наступу найближчими тижнями.

Контекст. Раніше повідомлялося, що американська компанія L3Harris Technologies до кінця 2023 року виготовить для ЗСУ 14 модульних ракетних комплексів Vampire.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉