Facebook Pixel

США можуть включити до нового пакета допомоги зенітні ракети Sea Sparrow — ЗМІ

Черговий пакет військової допомоги Україні від США, про який, як очікується, буде оголошено вже сьогодні, включатиме зенітні ракети Sea Sparrow. Про це вдалося дізнатися Politico.

Видання наголошує, що ракети цього типу наземного базування використовує лише одна країна у світі — Тайвань. Водночас її корабельною версією користуються США та флоти низки союзних держав.

Sea Sparrow: що це за ракети

Sea Sparrow — це ракети наземного базування з радіолокаційним наведенням, що призначені для перехоплення літаків чи крилатих ракет. Розроблені вони були ще на початку 1960-х років. Попри п'ятдесятирічний вік Sea Sparrow залишаються важливою частиною ешелонованої системи протиповітряної оборони, забезпечуючи компонент малої/середньої дальності, особливо корисний проти ракет над морем.

Співрозмовники Politico розповіли, що Україна вже модифікувала свої зенітні ракетні комплекси «Бук» радянського виробництва під пуски Sea Sparrow.

Яку кількість ракет США збираються передати Україні, наразі невідомо.

Контекст. Окрім ракет Sea Sparrow, до нового пакета допомоги увійдуть американські БМП Bradley. За даними ЗМІ, Україна отримає їх 50 штук.

Нагадаємо: Німеччина погодилася передати нам свої БМП Marder і систему ППО Patriot.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉