Facebook Pixel

Почув сирену — прямуй до укриття: що потрібно робити дітям у школі в разі повітряної тривоги

Уже зовсім скоро в Україні розпочнеться новий навчальний рік. Як і впродовж декількох останніх років навчання в школах проходитиме в онлайн-форматі.

Однак у деяких регіонах України, зокрема й у столиці, освітній процес планують проводити в очній формі попри те, що загроза ракетних обстрілів рф території України залишається.

Саме тому в Національній поліції розробили алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога» й нагадали батькам і дітям, що потрібно робити в такому випадку.

Передусім у Нацполіції наголошують, що дорослі мають дбати про найменших і роз'яснити дітям порядок їхніх дій, коли лунає сирена.

Quote«За певних обставин алгоритм може бути дещо різним, але найголовніше правило звучить так: почув сирену — одразу прямуй до укриття», — наголосили в Національній поліції.

Ще одним важливим чинником є те, що дитина має знати, що вона мусить робити в разі тривоги незалежно від того, де вона перебуває, — у школі чи вдома. Адже все це допоможе зберегти здоров'я та життя дітей.

2022-08-30-181910.jpg 2022-08-30-181915.jpg

Контекст. Залежно від віддаленості від зони бойових дій і побажань батьків у різних регіонах 1 вересня запустять різні формати шкільного навчання.

Подякувати 🎉