Facebook Pixel

Прем’єра нових «Зоряних війн» відбудеться 4 травня: про що нові серіали весни 2024-го

Шардлейк, Татуювальник Аушвіцу, Зоряні війни — серіали травня 2024. Обкладинка Олександра Шатова

Шардлейк, Татуювальник Аушвіцу, Зоряні війни — серіали травня 2024. Обкладинка Олександра Шатова

Історія татуювальника Аушвіца, заснована на реальних подіях, викликала змішані почуття у критиків, але справила на них сильне враження. Англійський детектив XVI століття обіцяє достатньо моторошну та загадкову історію. Нові оповіді про героїв франшизи «Зоряних війн» вже отримали схвалення критиків-шанувальників. The Page розповідає, про що йдеться у нових серіалах травня 2024 року та як їх сприйняли критики.

Шардлейк

  • Оригінальна назва: Shardlake
  • Рейтинг IMDb: 7,2

Історичний детектив про розслідування вбивства в Англії XVI століття. Права рука короля Томас Кромвель, якого грає Шон Бін, доручає адвокату Метью Шардлейку (Артур Хьюз) розкрити правду про жахливе вбивство в монастирі у віддаленому містечку. Монастир, розташованому в туманній та болотяній місцевості, де за кожним рогом детективів чекає небезпека — всі стандарти англійських детективів збережено.

Трейлер до серіалу «Шардлейк» (2024)

The Telegraf назвав серіал гарною інтелектуальною драмою, The Standart охарактеризував стрічку так: «Насичений сюжетом, атмосферний телевізійний твір».

Перша серія з чотирьох вийде в ефір на Disney+ 11 травня.

Татуювальник Аушвіца

  • Оригінальна назва: The Tattooist of Auschwitz
  • Рейтинг IMDB: 6,4

Історичний драматичний серіал, заснований на однойменній книзі австралійської письменниці Хізер Морріс. За сюжетом, Лалі Соколов, єврей, ув’язнений у концтаборі Аушвіц-Біркенау під час Другої світової війни, отримує завдання татуювати ідентифікаційні номери на руках в’язнів.

Книга була опублікована 2018 року, а 2019-го перекладена українською, вона вийшла у видавництві «Книголав». Авторка протягом трьох років інтерв'ювала Лалі Соколова (справжнє ім’я Людвиг Айзенберг) і після його смерті оформила історію як сценарій та роман.

Хоча на Goodreads роман Морріс отримав оцінку 4,3 з 5 можливих, Меморіал Аушвіца офіційно відмовився рекомендувати цей твір для ознайомлення тим, хто хоче зрозуміти події Другої світової, бо у фільмі є фактологічні помилки.

Трейлер серіалу «Татуювальник Аушвіца» (2024)

Щодо серіалу Metacritic надала «змішані або середні відгуки», а Rotten Tomatoes дала оцінку 6,6/10 із попередженням про жорстокі сцени, які буде важко спостерігати. Критики Rotten Tomatoes також зазначили, що серіал є нерівномірним, але «беззаперечно вражаючим».

Всі шість серій стрічки вийшли 2 травня на Peacock TV.

Зоряні війни: оповідки про імперію

  • Оригінальна назва: Star Wars: Tales of the Empire, 2024
  • Рейтинг IMDb: на момент публікації ще не сформовано

Американський мультсеріал-антологія, створений Дейвом Філоні для потокового сервісу Disney+. Кожна частина складається з шести коротких фільмів про різних персонажів із франшизи «Зоряні війни». Перша, присвячена джедаям, вийшла у 2022 році. Це друга частина, і в ній показані персонажі галактичної імперії — Морган Елсбет та Берріс Оффі.

Молода Морган Елсбет та колишній джедай Берріс Оффі керують безжальною Галактичною Імперією в різні епохи. Їхні рішення визначають їхні долі в галактиці, що швидко змінюється.

Український трейлер серіалу «Зоряні війни. Оповідки про імперію» (2024)

Rotten Tomatoes повідомив про 100% схвалення із середнім рейтингом 8,3 на основі 22 відгуків. Консенсус критиків такий: «Під надійним керівництвом Дейва Філоні «Оповідання про джедаїв» — це захоплююче розширення історії «Зоряних воєн», яке порадує як шанувальників падаванського рівня, так і дослідників енциклопедичних сил».

Шість серій першого сезону стартують 4 травня на Disney+.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉