Facebook Pixel

Ексголова «Нафтогазвидобування» Семінський звинуватив Ахметова у викраденні

Колишній гендиректор «Нафтогазвидобування» Олег Семінський вважає, що олігарх Рінат Ахметов причетний до його викрадення у лютому 2012 року.

Ба більше, Ахметов зміг отримати частку компанії через конфлікт між її співзасновниками, заявив Семінський в інтерв'ю Legalhub.

Історія викрадення Семінського

За його словами, серед організаторів викрадення фігурував Рафаїл Салаватов, який був «придворним кіллером» Ахметова. Крім того, у злочині фігурує й співвласник «Нафтогазвидобування» Микола Рудьковський. Наразі він має 25% компанії. Іншою часткою зараз володіє ДТЕК Ахметова.

«Так як я проводжу власне розслідування, не виключаю, що Ахметов зробив це руками Рудьковського», — заявив Семінський.

За його словами, ланцюжок його викрадення виглядає наступним чином: Рудьковський — замовник умисного вбивства, Єриняк і Салаватов — основні організатори умисного вбивства, Деркач, Рішко, Мельник, Шікора, Акімов, Бірюк — співорганізатори.

На думку Семінського, Ахметов скористався конфліктом усередині компанії між Рудьковським та ще одним її засновником — Нестором Шуфричем.

«Я не виключаю, що «добро» на моє викрадення й умисне вбивство давало вище керівництво МВС України. Льовочкін із Шуфричем мали напружені стосунки», — зазначив Семінський.

Коли створювали «Нафтогазвидобування», була жорстка домовленість про розподіл часток партнерів: Шуфрич — 60%, Рудьковський — 30%, Семінський — 10%.

Однак під час реєстрації частки компанії були поділені між Рудьковським і Шуфричем — 50% на 50%. А 10% Семінського входили до частки Рудьковського, бо вони були друзями.

«Рудьковський не відмовлявся від переоформлення. Він усе обіцяв, усе відкладав на «потім», — пояснив ексголова «Нафрогазвидобування».

Як Ахметов придбав частку у «Нафтогазвидобування»

Водночас після зникнення Семінського у лютому 2012-го розпочався серйозний конфлікт між Шуфричем і Рудьковським.

Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький через зникнення Семінського призупинив дію ліцензій «Нафтогазвидобування» і пред'явив претензію на 30% частки компанії на користь сім'ї Януковича.

«Придбання 54% контрольного пакету «Нафтогазвидобування» було здійснено влітку 2013-го, через 1,5 року після мого ув'язнення. Ахметов спокійно спостерігав за тим, як Шуфрич і Рудьковський пожирають один одного, утримуючи мене в ув'язненні», — пояснив Семінський.

Водночас пресслужба Шуфрича зазначила, що інтерв'ю Семінського є його особистою інтерпретацією викладених матеріалів.

Крім того зазначається, що Сергій Льовочкін ніколи не був причетним до викрадення Семінського та продажу компанії.

Водночас продаж пакету акцій, які були власністю підприємств, що належать членам сім'ї Шуфрича, на користь ДТЕК, були реалізовані на підставі домовленостей двох сторін, на принципах конкурентної вартості і з реалізації домовленостей не виникало ніяких претензій один до одного.

Контекст. Олег Семінський був вірогідною кандидатурою міністра енергетики. Наразі він заступник голови комітету з питань енергетики і ЖКГ.

Подякувати 🎉