Facebook Pixel

САП і НАБУ вручили підозру одному з керівників Південно-Української АЕС за привласнення 12,3 млн грн

САП і НАБУ завершили слідство в справі щодо заволодіння грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» у сумі понад 12,3 млн грн. Слідство підозрює у вчиненні злочину начальника управління ВП «Південно-Українська АЕС».

Про це пише пресслужба САП.

За даними САП, у 2011 — 2013 роках начальник одного з управлінь Південно-Української АЕС заволодів грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» під час здійснення ВП «Південно-Українська АЕС» закупівлі холодильних і вентиляційних установок, а саме промислових кондиціонерів. Вказане обладнання було закуплено за завищеними цінами, що завдало державному підприємству збитки на суму 12,3 млн грн.

Дії організатора злочину кваліфіковані за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, дії виконавця — за ч. 5 ст. 191 КК України, а їхнім помічникам інкриміновано ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, що САП закінчила слідство в справі щодо колишнього гендиректора відокремленого підрозділу «Енергоатом-Трейдинг» ДП «НАЕК «Енергоатом». Останнього прокуратура звинувачує в заподіянні державі 94 млн грн збитків під час продажу електроенергії фірмі Коломойського.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉