Facebook Pixel

НАБУ і САП заявили про плани у справі «VAB Банку»

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) припускають причетність членів правління Національного банку України (НБУ) до зловживань під час надання «VAB Банку» стабілізаційного кредиту в 2014 році, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на НАБУ.

НАБУ вже оголосило про підозру експершому заступникові голови Національного банку Олександру Писаруку і ще сімом людям у розкраданні 1,2 млрд грн, які Нацбанк видав «VAB Банку» у вигляді стабілізаційного кредиту.

За даними слідства, причетними до цієї справи можуть бути всього 15 чоловік.

Quote«Ще відносно ряду осіб, в тому числі бенефіціарного власника «VAB Банку», які наразі перебувають за межами країни, вирішується питання про направлення повідомлення про підозру передбаченим КПК України у таких випадках способом», — йдеться в повідомленні.

Контекст

  • Детективи НАБУ розслідують цю справу з жовтня 2016 року. У лютому 2019 ексгенпрокурор Юрій Луценко визначив підслідність у цій кримінальній справі за ГСУ Нацполіції, слідчі якої 9 серпня закрили справу у зв'язку з відсутністю складу злочину.
  • У вересні 2019 року генпрокурор Руслан Рябошапка скасував закриття справи і визнав підслідність по справі за детективами НАБУ. Зараз слідство триває. Детективи НАБУ встановлюють всі обставини вчинення злочину, в тому числі і причетних осіб.

Подякувати 🎉