Facebook Pixel

97 державних будівельних норм тепер доступні онлайн — Мінінфраструктури

Раніше доступні тільки в паперовому вигляді державні будівельні норми та зміни до них тепер доступні онлайн. Наразі розробники проєктної документації, експертні організації, замовники будівництва та загалом учасники будівельного ринку позбавляються старих незручностей.

Quote«Ці кроки — частина послідовної роботи міністерства з покращення прозорості будівельної сфери. На початку квітня відновили публікацію відкритих даних щодо будівництва в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва та на порталі data.gov.ua. У березні запустили на порталі «Дія» е-кабінет, у якому відображаються всі документи будівельної сфери, де користувач вказаний як Замовник будівництва. Найближчими місяцями на порталі також з'явиться можливість роботи з актуалізованими версіями документів і редакціями документів, а також пошук за централізованим глосарієм термінів», — зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Оцифрування всіх державних будівельних норм проводилося в рамках співпраці з проєктом «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ».

Ознайомитися з державними будівельними нормами можна за посиланням.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉