Facebook Pixel

У Кремлі знайшли, на кого «повісити» всі провали на фронті та в мобілізації – ISW

На росії, схоже, знайшли цапа-відбувайла, на якого можна перекласти всі негаразди із «частковою мобілізацією» та провали армії рф на фронті. Як пише американський Інститут вивчення війни (ISW), йдеться про очільника російського оборонного відомства Сергія Шойгу.

У свіжому звіті аналітики зазначають, що критика мобілізації у рф, яка наростає, змушує Путіна обвинувачувати Міноборони та Шойгу зокрема. Так, 5 жовтня російський диктатор відтермінував мобілізацію студентів і наголосив, що був змушений це зробити, оскільки «Міністерство оборони вчасно не внесло зміни в законодавчу базу щодо списку тих, хто не підлягає мобілізації».

Публічно розкритикував Міноборони також і голова Комітету російської Держдуми з оборони генерал-полковник у відставці Андрій Картаполов. Хвилю критики підхопили й російські мілблогери. Деякі з них прогнозують, що найближчим часом Шойгу можуть «знести» й «призначити головним винуватцем» усіх воєнних невдач рф.

Утім, в ISW вважають, що Путін якомога довше не звільнятиме Шойгу, щоб мати змогу й далі звалювати на нього відповідальність за всі провали.

Quote«Путін, найімовірніше, відкладатиме звільнення Шойгу стільки, скільки зможе, щоб і далі звинувачувати його в постійних військових невдачах і заручитися підтримкою інших фракцій. Заміна Шойгу мусить узяти на себе відповідальність за невдачі, які відбудуться після початку його перебування на посаді», — йдеться у звіті.

Контекст. Раніше в РНБО повідомляли, що хоча Шойгу й упав у неласку в Путіна, його тримають на посаді, щоб не тривожити населення настільки значною кадровою перестановкою під час війни.

Подякувати 🎉