Facebook Pixel

Програму «єВідновлення» розширять на регіони, підтоплені внаслідок підриву Каховської ГЕС

Програму «єВідновлення» розширять на регіони, підтоплені внаслідок підриву Каховської ГЕС

Програму «єВідновлення» розширять на регіони, підтоплені внаслідок підриву Каховської ГЕС

Програму компенсацій за зруйноване або пошкоджене внаслідок бойових дій житло «єВідновлення» розширять і на підтоплені регіони. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, мешканці постраждалих населених пунктів можуть розраховувати на компенсацію за житло, яке знищено внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС, у межах програми «єВідновлення».

Верещук додала, що уряд ухвалив відповідне рішення щодо дії цієї програми.

Quote«Програма «єВідновлення» стовідсотково працюватиме для підтоплених регіонів. Зараз ОВА визначають зону підтоплень. До прикладу, на Херсонщині визначено 35 таких населених пунктів», – наголосила вона.

Як отримати компенсацію та скільки виплачують

На відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій житла держава максимально дає 200 тис. грн. Заявку можна подати онлайн, користуючись застосунком «Дія». Спеціальний рахунок теж дозволено відкрити дистанційно в мобільному застосунку чи відвідавши відділення банку-партнера.

Компенсацію затверджують українцям, які повідомили про пошкоджену оселю в «Дії», відкрили рахунок «єВідновлення» та заповнили заяву. Після цього на зв'язок вийде представник комісії, аби домовитися про огляд об’єкта та підтвердити його стан, встановити збитки та вирахувати суму відшкодування. Тобто розмір виплат необов’язково буде максимальним — він залежить від стану житла.

Далі залишається чекати на сповіщення в застосунку про кінцеве рішення комісії. Компенсацію затверджують людям, дім яких зруйнували після початку повномасштабного вторгнення, але який підлягає ремонту. Плюс він має розташовуватися на неокупованій території. Після отримання коштів дається 12 місяців на їхнє використання.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉