В Україні від ПриватБанку найчастіше використовують приймання оплати через смартфон та «Термінал» на ринках, у продуктових магазинах, для дому, салонах краси, кафе та ресторанах.
Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.
За рік кількість активних користувачів додатку «Термінал» зросла у 5 разів.

Керівник напряму торгового еквайрингу ПриватБанку Сергій Макаренко повідомив, що за 2023 рік кількість торговців, що завантажили додаток «Термінал» ПриватБанку та зробили щонайменше одну транзакцію, зросла майже у пʼять разів — з 14 до 48 тис., а загалом додаток встановили 83 тис. клієнтів.
«Додаток «Термінал» став проривним рішенням для українського бізнесу за роки війни. Проста для інсталяції технологія дозволяє налаштувати прийом безготівкових платежів за лічені хвилини та бути зручними для клієнта і конкурентоспроможними на ринку, — відзначив Сергій Макаренко. — Ми третя країна в Європі та сьома у світі, де бізнес може приймати оплату картками без POS-терміналів, маючи лише iPhone».
ТОП 5 підприємців та бізнесів, що найчастіше використовують прийом оплати через смартфон та «Термінал»:
- Торговці на продовольчих та промислових ринках
- Крамниці товарів для дому
- Продуктові крамниці
- Салони краси
- Кафе та ресторани
У 2023 році за допомогою «Терміналу» українці оплатили 7,8 мільйона покупок на суму понад 3,2 млрд грн.
Хто лідирує за кількістю оплат через «Термінал» та смартфон
- продуктові крамниці — майже 600 тис. за рік;
- заклади громадського харчування — 420 тисяч.
Найбільший середній чек — у салонах краси (1550 грн) та магазинах електроніки (1520 грн).
Кожний четвертий з активних користувачів «Терміналу» — понад 12 тисяч підприємців — підключив та постійно користується сервісом програмного реєстратора розрахункових операцій ПРРО «Каса», який працює безпосередньо в додатку. Такий сервіс вже врахований до тарифу з еквайрингу: 1,3% від транзакції для користувачів додатку «Термінал».
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Головна подія ресторанного бізнесу цієї весни – PRORESTO’25 в Одесі 28 квітня!