Facebook Pixel

У Ростовській області на росії палає НПЗ, пов’язаний із Медведчуком

На росії горить Новошахтинський нафтопереробний завод, що розташовується в Ростовській області. Пожежа, за даними пропагандистського ресурсу ТАРС, сталася на площі 50 кв. м. Видання пише, що, за інсайдерською інформацією, до інциденту причетний український безпілотник.

У мережі поширюються декілька відео, які підтверджують цю версію. На кадрах видно, як БпЛА підлітає близько до промислового об’єкта, після чого лунає вибух.

На іншому ролику, ймовірно, працівник НПЗ коментує інцидент. За його словами, пожежу також спричинив безпілотник (обережно, на відео за посиланням багато ненормативної лексики).

Пізніше Новошахтинський НПЗ підтвердив, що пожежа на заводі сталася через два безпілотники.

Контекст. Нагадаємо: у березні 2021 року «Схеми» оприлюднили розслідування, згідно з яким співвласниками Новошахтинського заводу 27 лютого 2014 року (цього дня було захоплено Крим) стали дружини нардепів Віктора Медведчука й Тараса Козака – Оксана Марченко та Наталія Лавренюк. У матеріалах журналістів зазначається, що жінки стали власницями 42% НПЗ, покупка обійшлася в $40 тис.

У лютому 2021 року Рада нацбезпеки та оборони ввела санкції проти Медведчука та Козака, під їхню дію потрапив і завод-погорілець. У квітні цього самого року в НПЗ з'явився новий власник – російська компанія «Петон».

Подякувати 🎉