Facebook Pixel

Платформа UNITED24 оголошує збір на розмінування українських земель: Зеленський

Платформа UNITED24 відкрила напрям «Гуманітарне розмінування». Метою є збір коштів на розмінування українських земель.

Про це оголосив Президент України Володимир Зеленський під час саміту UNITED24.

На сьогодні Україна – одна з найбільш замінованих країн світу. Через повномасштабне вторгнення росії наразі заміновано близько третини території держави. Лише за попередніми оцінками експертів, 10% сільськогосподарських земель непридатні для використання. А це означає постійну загрозу для людських життів, величезні втрати для економіки та десятиліття на розмінування й відновлення ґрунтів. За оцінкою Світового банку, повний комплекс робіт із гуманітарного розмінування України буде коштувати 37,4 млрд доларів.

Пришвидшити очищення українських територій від наслідків російської окупації – це один із найважливіших викликів сьогодення. Тому платформа UNITED24 запускає окремий напрям «Гуманітарне розмінування». Усі зібрані кошти будуть спрямовані на спеціальний рахунок, відкритий Міністерством економіки.

Нагадаємо, минулого року, одночасно з запуском платформи UNITED24, було відкрито збір на напрям «Оборона та розмінування». Зокрема, завдяки цьому вдалося придбати перший в Україні Armtrac 400. Це найбільший і найефективніший у своєму класі транспортний засіб для розмінування вартістю понад 18 млн доларів. Він став до роботи на Харківщині у жовтні 2022 року. Зараз працює у Херсонській області над розмінуванням сільськогосподарських земель.

Подякувати 🎉