Facebook Pixel

Оперативна інформація про російсько-українську війну на 12 серпня 2022 року — Генштаб ЗСУ

У п’ятницю, 12 серпня, розпочалася сто сімдесята доба російсько-української війни. По всій території України й далі зберігається висока загроза ракетних ударів із Білорусі та акваторії Чорного моря, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Волинський, Поліський і Сіверський напрямки

Ситуація істотно не змінилася. Білоруська армія проводить додаткові заходи для посилення охорони спільної з Україною ділянки кордону.

Харківський напрямок

Противник гатив з артилерії та ракетних систем по районах населених пунктів Леб’яже, Соснівка, Українка, Дементіївка, Питомник, Руські та Черкаські Тишки, Шевелівка, Протопопівка, Верхній Салтів, Циркуни, Стара Гнилиця, Гусарівка, Коробочкине. Поблизу Ртищівки та Верхнього Салтова зафіксовано авіаудари.

Слов’янський напрямок

Російські окупанти обстріляли території неподалік Вірнопілля, Богородичного, Шнурків, Курульки, Краснопілля, Долини та Залимана. Біля останнього зафіксовано також авіаційний удар. Підрозділи армії рф намагаються поповнити втрати особового складу та військової техніки.

Краматорський напрямок

Загарбники накривали з артилерії та РСЗВ райони Сіверська, Григорівки, Серебрянки та Верхньокам’янського. Спробували піти в наступ у напрямку Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки, проте заплановане окупантам реалізувати не вдалося.

Бахмутський напрямок

Росіяни завдавали вогневого ураження з танків і артилерії по районах поблизу Переїзного, Веселого, Бахмутського, Соледара, Вершини та Курдюмівки. Неподалік Виїмки, Івано-Дар’ївки, Спірного, Яковлівки, Соледара та Бахмутського зафіксовано авіаційні удари. Сили ворожої армії мали частковий успіх у веденні наступальних дій у напрямку Горлівка – Зайцеве. Російські загарбники намагалися вести наступ у напрямку населених пунктів Івано-Дар’ївка, Виїмка, Бахмут, Весела Долина та Кодема, але ЗСУ змусили їх відійти. Противник здійснив перегрупування та повторив наступ на Кодему, нині там тривають бої.

Авдіївський напрямок

Ворог гатив з артилерії по районах населених пунктів Водяне, Олександрополь, Авдіївка та Піски. Задіяв авіацію біля Мар’їнки та Водяного. Агресор здійснив спробу наступу в районі Спартака та Мар’їнки, але успіху не мав. Біля Пісків точаться бої.

Новопавлівський і Запорізький напрямки

Окупанти обстріляли райони населених пунктів Мала Токмачка, Малинівка, Лук’янівське, Гуляйполе, Щербаки, Володимирівка, Богоявленка, Новоданилівка, Оріхів, Новопіль, Новосілка та Залізничне. Авіаудари зафіксовано поблизу Вугледара, Малих Щербаків і Новомихайлівки.

Південнобузький напрямок

Аби не допустити подальшого просування українських підрозділів, російські загарбники обстріляли території поблизу Українки, Посад-Покровського, Лупаревого, Степової Долини, Новогригорівки, Веселого Кута, Широкого, Кобзарців, Кавказа, Білої Криниці, Лепетихи, Тополиного, Іванівки, Потьомкиного та Трудолюбівки. Агресор залучив авіацію неподалік населених пунктів Осокорівка, Андріївка, Благодатне, Новогригорівка та Мирне.

Подякувати 🎉