Facebook Pixel

Усик переміг Ф'юрі: скільки отримує український боксер

Українець Олександр Усик став першим абсолютним чемпіоном світу з боксу у надважкому дивізіоні. Боксери провели усі 12 раундів. У дев'ятому раунді українець відправив британця у нокдаун.

За рішеннями суддів Олександр Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у XXI столітті, об'єднавши чотири чемпіонські пояси – WBA, IBF, WBO, WBC.

Скільки заробили Усик і Ф'юрі за бій 18 травня 2024

Точні цифри щодо заробітку Усика та Ф'юрі за бій 18 травня офіційно не розголошуються. Як повідомив портал «Чемпіон», заробіток Усика склав солідні 34 мільйони доларів, що становить половину заявленої виплати Ф'юрі.

Зазначимо, що боксери отримають гарантовані гонорари незалежно від результатів продажу телетрансляції бою у форматі pay-per-view.

Український боксер погодився на менші призові, взявши з британця обіцянку задонатити 1 млн фунтів в один із фондів підтримки України.

Скільки заробив Усик за всі бої

Олександр Усик не отримує величезних сум порівняно з іншими світовими боксерами, але його фінансове становище можна назвати стабільним. Наприклад, за свій перший поєдинок з Ентоні Джошуа у вересні 2021 року, за інформацією зі ЗМІ, Усик заробив близько 13 мільйонів доларів.

Поєдинок проти Джошуа справді став переломним з фінансової точки зору для Олександра Усика. За даними Sportekz, до 2020 року дохід Усика за всю його професійну кар'єру не перевищував чотирьох мільйонів доларів. Однак після тріумфу над британським суперником заробітки українського боксера вийшли на новий рівень. За реванш із Джошуа, який відбувся у серпні 2022 року, гонорар Усика склав уже небачені раніше 35 мільйонів доларів.

До зустрічі з Ентоні Джошуа максимальний гонорар, який Олександр Усик отримував у важкій вазі, становив лише один мільйон доларів за бій із Тоні Беллью. Однак у надважкій вазі його заробітки одразу збільшилися та стабільно зростали від поєдинку до поєдинку. За бій із Чаззом Візерспуном Усик заробив півтора мільйона доларів, протистояння з Дереком Чісорою принесло йому 1,8 мільйона. Але саме дуель з Ентоні Джошуа стала переломною, після якої гонорар Усика вже ніколи не буде тим самим.

За бій проти Даніеля Дюбуа дохід Олександра Усика був трохи скромнішим. За даними ЗМІ, український боксер отримав за цей поєдинок шість мільйонів доларів. Однак ця винагорода може здатися невеликою лише в порівнянні з величезними сумами, які спортсмен заробив за поєдинки з Ентоні Джошуа.

Так, за первинними підрахунками, Усик отримав мінімум 58 млн доларів, проте для українського спортсмена це ще точно не межа.

Подякувати 🎉