Facebook Pixel

Окупанти застосували нову тактику ракетних ударів і готуються боронити Крим (відео) – ISW

Щоб ускладнити завдання українським силам ППО виявляти запущені ракети, росіяни застосовують нову тактику атак. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW повідомляють, що прикладом цього є удар ракетами «Калібр» по Миколаєву, який росіяни здійснили вночі 27 квітня.

Окупанти наводили ракети, використовуючи різні особливості місцевості, різну висоту пуску та багаторазову зміну траєкторії, щоб ускладнити їхнє виявлення українськими засобами ППО.

Міноборони рф визнало, що було завдано «високоточного ракетного удару морського базування».

Раніше експерти ISW дійшли висновку, що російська ракетна кампанія щодо руйнування єдиної енергетичної інфраструктури України остаточно провалилася й що росіяни, схоже, відмовилися від цієї спроби.

Аналітики вважають, що російські сили за бажання можуть відновити свою ракетну кампанію. Тому окупанти можуть використати нову тактику, щоб зберегти свої запаси високоточних ракет.

Тим часом російські посадовці нарощують зусилля для гарантування безпеки та вдосконалення наземних ліній комунікацій через Керченську протоку до Криму, готуючись до потенційних українських контрнаступів.

Там зазначають, що російські будівельники завершили найскладніші етапи відновлення залізничної ділянки Керченського мосту й обіцяють відновити залізничний рух мостом достроково — у травні.

Як пишуть аналітики, супутникові знімки вказують на те, що російські війська станом на 25 квітня перекинули бронетехніку та артилерійські системи з окупованого Криму в невизначений район.

Російська техніка в Криму (відео)

Your browser doesn't support HTML5 video.

На знімках видно військовий склад біля Тургенєвого (21 кілометр на північний схід від Джанкоя) з бойовими броньованими машинами, танками та артилерійськими системами.

Quote«Російські війська могли перекинути військову техніку для підтримки поточних російських наступальних операцій у Донецькій області або на інших ділянках фронту, готуючись до можливого контрнаступу України», — зазначили в ISW.
Подякувати 🎉