Facebook Pixel

У Путіна мобілізацією хотіли перебити тему звільнення з полону українських захисників – Міноборони

У Кремлі мали намір завдяки оголошенню часткової мобілізації у рф відвернути увагу населення від теми обміну полоненими, зокрема, визволення з полону «азовців». Таку думку висловила заступниця очільника Міноборони Ганна Маляр.

Однак, за її словами, ефект в’явився протилежним від очікуваного.

Quote«Інформаційно Кремль намагався мобілізацією перебити тему обміну. Така традиційна нехитра тактика…. Утім, спрацювало це навпаки — інформаційний ефект подвоївся. Ніякого поглинання чи перебивання теми не вийшло», — пояснила вона.

Маляр додала, що анонсоване на вечір 20 вересня звернення Путіна невипадково перенесли на ранок наступного дня. У Москві усвідомили, що «технологічно доцільніше про це повідомити в день обміну».

Контекст. Нагадаємо: 21 вересня Путін оголосив на росії часткову мобілізацію. Після цього рф охопили масові протести, у соціальних мережах почали ширитися негативні відгуки про російську владу та заклики до повалення режиму.

Уночі стало відомо про обмін військовополоненими між Україною та росією. З полону повернулися 215 українських захисників, з-поміж них — бійці «Азову», командири з «Азовсталі» та 10 іноземців, що боронили Україну. У росіян у соцмережах на тлі цього почалася справжня істерика, найбільше їх обурило звільнення українських захисників саме в перший день мобілізації в країні. До «істеричної хвилі» приєдналися навіть російські пропагандисти.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉