Facebook Pixel

Оперативна інформація про війну на ранок 19 грудня 2022 року – Генштаб ЗСУ

У понеділок, 19 грудня, розпочалася 299-та доба російсько-української повномасштабної війни. По всій Україні зберігається загроза ракетних ударів і атак із використанням ударних дронів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Які міста та села обстріляли російські загарбники минулої доби

Протягом 18 грудня ворог завдав 4 ракетні та 7 авіаційних ударів за допомогою БпЛА типу "Shahed-136", а також здійснили 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Постраждали населені пункти, цивільна інфраструктура та мирне населення.

Минулої доби окупанти обстріляли:

  • на Сіверському напрямку: населені пункти Грем’яч Чернігівської області та Білокопитове — Сумської;
  • на Слобожанському напрямку: райони населених пунктів Червона Зоря, Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чугунівка, Фиголівка, Дворічна та Новомлинськ Харківської області;
  • на Куп’янському напрямку: райони населених пунктів Ягідне, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне та Берестове Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка на Луганщині;
  • на Лиманському напрямку: райони Макіївки, Площанки, Червонопопівки та Діброви Луганської області;
  • на Бахмутському напрямку: райони населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Диліївка, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку: райони Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області;
  • на Запорізькому та Херсонському напрямках: райони населених пунктів Темирівка, Червоне, Новоандріївка, Малі Щербаки та Плавні Запорізької області; Червоногригорівка та Нікополь — Дніпропетровської та Садове, Херсон, Комишани й Кізомис Херсонської області. Є постраждалі з-поміж мирних жителів;
  • на Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

ЗСУ відбили атаки ворога

Протягом бойової доби, що минула, Сили оборони України відбили ворожі атаки російських окупантів у районі населених пунктів Стельмахівка, Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Красногорівка, Олександропіль, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка на Донеччині.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника. Зафіксовано знищення cеми дронів типу Shahed-136.

Українські ракетники та артилеристи уразили пункт управління, район зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів противника, а також радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби «Зоопарк».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉