Facebook Pixel

В Україну з Азербайджану прибула перша партія енергообладнання

Вантаж енергетичного обладнання від Азербайджану надійшов в Україну 17 грудня. Генератори та трансформатори передадуть до регіонів, які найбільше постраждали від російських атак.

Перша партія обладнання з Азербайджану вагою понад 52 тонни, складається з 45 силових трансформаторів та 5 електростанцій резервного живлення різної потужності, повідомив тимчасовий повірений у справах посольства Азербайджану в Україні Сабір Рзаєв. Найближчим часом планується відправлення другої партії.

«Маю честь вручити першу партію чергової гуманітарної допомоги, яку Азербайджан надав у відповідь на запити від України. Енергетичне обладнання надане з метою безперебійного забезпечення електроенергією постраждалих територій України», — зазначив Рзаєв.

Цей вантаж передадуть операторам систем розподілу, зокрема Миколаївської, Сумської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Чернігівської областей, та генерувальним компаніям.

В цілому допомога, надана ЗАТ «Азеренерджі», складається з 45 силових трансформаторів i 50 генераторів. Загальна вартість становить понад 800 тисяч доларів.

Контекст. Після масштабного ракетного обстрілу 16 грудня в енергосистемі ввели режим надзвичайної ситуації виключно для операцій на ринку електроенергії відповідно до вимог «Правил ринку електроенергії». Нині ринок електроенергії України працює у нормальному режимі.

Подякувати 🎉