Facebook Pixel

Виробника нафтовидобувного обладнання Weatherford внесли до переліку спонсорів війни

НАЗК внесло ірландсько-американську компанію Weatherford International до переліку міжнародних спонсорів війни за співпрацю з росією.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Quote«Компанія Weatherford International продовжує працювати в рф, сплачувати там податки та забезпечувати технологічні спроможності країни-агресора у нафтовій галузі», – йдеться в повідомленні.

Weatherford International спеціалізується на виробництві та постачанні нафтовидобувного обладнання та надає сервісні послуги нафтогазовим підприємствам. Вона працює в росії 16 років, створила там понад 2,5 тис. робочих місць і має на території рф сервісні підприємства, бази та підприємства машинобудування.

Quote«У рф Weatherford представлена через ТОВ «Везерфорд Холдингз (Рус)», ТОВ «Везерфорд» та ТОВ «Везерфорт Бизнес Сервис». У 2022 році вони разом сплатили податків до бюджету агресора на понад $15 млн. Серед партнерів Weatherford у рф – нафтова компанія «Роснефть», яка залишається основним замовником її послуг», повідомила пресслужба.

Компанія також продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з рф. У період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року вона імпортувала товарів у росію на майже $1,5 млн. Серед них матеріали та запчастини для нафтогазової промисловості.

Weatherford має намір продовжувати виконувати чинні контракти та укладати нові договори із замовниками в росії. У своїй звітності Weatherford пообіцяла виконувати договірні зобов'язання з урахуванням міжнародних санкцій.

Після того як цивілізований світ наклав санкції на рф, компанія перебудувала канали постачання обладнання і замінила постачальників на російських або на інших іноземних компаній. Це демонструє не тільки економічну та технологічну підтримку агресора компанією, але й ідеологічну.

Що відомо про перелік спонсорів війни

НАЗК — це орган, що перевіряє приватні компанії на доброчесність та чи дотримуються правил бізнесу, які встановлені стандартами ОЕСР.

На порталі «Війна і санкції» був створений перелік «Міжнародні спонсори війни», до якого внесли ті компанії, які продовжили працювати на російському ринку та сплачувати податки у рф.

Раніше The Page повідомляв, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло у перелік міжнародних спонсорів війни майже 50 компаній, найбільше з Китаю та США.

НАЗК внесло провідну грузинську групу виноробних компаній Bolero до переліку міжнародних спонсорів війни.

Також у список внесли німецьку компанію Knauf до реєстру міжнародних спонсорів війни. На думку відомства, компанія сприяє мобілізації в росії, не виходить з російського ринку та має тісні зв'язки з путінським режимом.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉