Facebook Pixel

Затримання заступника міністра Лозинського: НАБУ розповіло деталі

НАБУ і САП оприлюднили деталі затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Правоохоронці викрили його діяльність із розкрадання державних коштів.

Як повідомила пресслужба НАБУ, детективи затримали Лозинського під час отримання хабаря в 400 тис. доларів. Хабар заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

Наразі відомства здійснюють слідчі дії для встановлення всіх учасників угруповання. В операції з викриття взяли участь понад 150 співробітників НАБУ. Проведено низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та 38,7 тис. доларів.

Крім того, слідство затримало одного з учасників угруповання, який намагався перетнути державний кордон та виїхати з України.

Затриманому Лозинському інкримінують порушення ч. 4 ст. 368 та ч. 5 ст.191 КК України – йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Кабмін звільнив Лозинського (оновлено)

Сьогодні, 22 січня, Кабінет Міністрів України звільнив Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Контекст. 4 листопада 2022 року уряд призначив першого заступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського виконувачем обов'язків глави Мінрегіону.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉