Facebook Pixel

САП і НАБУ направили до суду справу про розкрадання грошей на житло для військових на 18,6 млн грн: ВІДЕО

НАБУ та САП направили до суду справу за розкрадання 18,66 млн грн під час будівництва житла для військових у Київській області. На лаві підсудних можуть опинитися ексочільниця Департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України та її спільник, директор компанії-забудовниці.

НАБУ й САП встановили, що підозрювана, яка з 30 вересня 2014 року до 18 червня 2015 року тимчасово виконувала обов`язки директорки Департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України (далі — ДКБ МОУ), з 28 жовтня до 2 грудня 2014 року провела конкурс щодо купівлі квартир для військових у приватних фірм на умовах, що квартири мають бути добудовані на 70%. Зокрема, 96 квартир у селі Михайлівка-Рубежівка Києво-Святошинського району Київської області Міноборони закупило в ТОВ «Будкапіталс». Сума угоди склала 34,4 млн грн.

На думку НАБУ та САП, посадова особа Міноборони вступила в змову з ТОВ «Будкапіталс» з метою викрасти кошти з бюджету Міноборони. Для цього вона підробила акти виконаних робіт щодо квартир і оголосила, що квартири готові до експлуатації. І в березні 2015 року передала їх до Державної архітектурно-будівельної інспекції в Київській області. Після цього Міноборони перерахувало ТОВ «Будкапіталс» кошти в повному обсязі. Однак насправді ремонтні роботи завершено не було. У будинку не було внутрішнього оздоблення, не підведено всі комунікації. Отже, він був непридатним до життя.

Збитки державі НАБУ й САП оцінили у 18,66 млн грн.

Це не вперше, коли НАБУ розслідують махінації чиновників Міноборони із житлом для військових. У квітні 2018 року НАБУ розпочало розслідування щодо незаконних дій командування Державної спецслужби транспорту, яке виділило землю під будівництво житла для військових. Справу було відкрито на підставі розслідування журналістів «Наші Гроші з Денисом Бігусом»

Як з’ясували журналісти, 2017 року 195 Центральна база Державної спеціальної служби транспорту, яку нещодавно передали у відання Міністерства оборони, підписала договір із компанією «Фонд Девелопмент Груп» на будівництво нібито житлового комплексу для військових.

Будувати почали на землі військової частини – у Києві по вулиці Магнітогорській. На 8 гектарах землі забудовник збирається звести загалом 10 будинків по 25 поверхів на майже 4 500 квартир. Водночас військовим, за умовами договорів, пообіцяли передати лише 150 квартир, тобто трохи більш як 3%. Проєктувальником цього будівництва виступає компанія «Укрбуд Девелопмент», що пов’язана з народним депутатом Максимом Микитасем.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉