Facebook Pixel

На Херсонщині вода потроху відступає — Прокудін

На Херсонщині вода потроху відступає — Прокудін

На Херсонщині вода потроху відступає — Прокудін

Голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що понад 30 населених пунктів на деокупованій території Херсонщини залишаються підтопленими через руйнування Каховської ГЕС, але вода іде на спад, каже посадовець.

Залишаються у воді 3784 оселі. Вода потроху відступає і на ранок 11 червня 2023 року її рівень становить 4 метри 19 сантиметрів. За ніч він знизився на 26 сантиметрів. На правобережжі евакуйовані 2716 осіб, на лівобережжі такої позитивної динаміки немає.

Quote«Евакуація провалена окупанти відбирають у людей, чим вони і самі впливають у затоплені будинки, забираючи майно, що вціліло. Російська тактика терору і грабунку вчергове проявилася», — зазначив Олександр Прокудін.

Продовжує надходити допомога у регіон. Багато областей відкрили спеціальні гуманітарні штаби, куди люди приносять допомогу для Херсонщини.

Фахівці контролюють стан води в міських мережах у населених пунктах, де поки немає централізованого водопостачання. Організовано підвезення бутильованої води.

Лікарні забезпечені необхідними медикаментами. Ліки також надходять і в гуманітарних конвоях. Ситуація із захворюваністю в регіоні стабільна. Випадків інфекційних хвороб немає

Напередодні ввечері Олександр Прокудін повідомляв, що площа затоплених територій в Херсонській області зменшилася практично вдвічі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉